Health Star Rating (HSR)

Naša misia „Prinášať zdravie prostredníctvom jedla čo najväčšiemu počtu ľudí“ ide ruka v
ruke s našou ambíciou „Danone Impact Journey“ (DIJ) a záväzkom „Société à Mission“ podporovať zdravšiu výživu. 

Cieľom systému Health Star Rating (HSR) je hodnotiť nutričné údaje potravín, aby pomohol spotrebiteľom robiť informované rozhodnutia v súlade s odporúčaniami Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). 

V Danone sme sa od roku 2019 dobrovoľne rozhodli poskytovať dodatočné informácie o našich produktoch prostredníctvom tohto medzinárodne uznávaného systému hodnotenia nutričnej kvality potravín, ktorý je podporovaný vládami, a to ako referencia pre naše formálne externé správy, záväzky a politiky: 

  • V rámci Danone Impact Journey sme si stanovili ciele pre zlepšenie zdravotnej kvality nášho portfólia. Do roku 2025 si kladieme za cieľ dosiahnuť, aby ≥85 % našich predajov (v objemoch) malo hodnotenie ≥3,5 hviezdičky podľa systému Health Star Rating. 

  • Danone robí výživové a zdravotné tvrdenia iba pri produktoch, ktoré dosahujú ≥2,5 hviezdičky podľa systému Health Star Rating. 

Čo je to Systém HSR

Systém Health Star Rating bol vyvinutý na základe nutričného profilu britskej Agentúry pre potravinové normy, podporovaného nezávislým Vedeckým poradným výborom pre výživu (SACN). Systém Health Star Rating bol vybraný globálnou neziskovou organizáciou Access to Nutrition Initiative (ATNI) ako jeden z hlavných indexov používaných na reportovanie vyhodnotenia nutričných hodnôt portfólií produktov. Tento systém zohľadňuje obsah energie, nasýtených tukov, sodíka a celkového cukru spolu s obsahom ovocia a zeleniny, vlákniny a bielkovín na hodnotenie výrobkov. 

 

V súlade s našim záväzkom transparentnosti v rámci Danone Impact Journey sme sa rozhodli sprístupniť tieto informácie spotrebiteľom online.