Danone uvádza na trh novú značku rastlinných nápojov

BRATISLAVA, 04. 05. 2022– Spoločnosť Danone uvádza na trh novinku rastlinných nápojov značky GOU!. Novinkou sa snaží budovať kategóriu rastlinných výrobkov a zároveň napĺňať firemnú stratégiu Jedna planéta. Jedno zdravie (One Planet.One Health). Verí, že stravovacie návyky jednotlivcov majú vplyv nielen na ich zdravie, ale aj zdravie planéty. Úprava zloženia stravy na vyšší podiel zeleniny, ovocia a strukovín totiž môže byť jedným z bodov, ktorý dokáže životnému prostrediu veľmi prospieť.

„Neustále sa stretávame s jasnou potrebou finančne dostupnejších produktov na rastlinnej báze, ktoré by nám zároveň umožnili získať nových spotrebiteľov ako rodiny z menších miest, ale aj ľudí vo vyššom veku. Práve preto sme sa rozhodli prísť s novou značkou GOU!,“ uvádza Barbora Horníková, Brand Manager značiek Alpro, Provamel a GOU!.

Nové rastlinné nápoje GOU! sú vyrobené z overených a zodpovedne vypestovaných ingrediencií ako sója, mandle a kokos. Obsahujú vitamíny B a D, sú prirodzene bez laktózy a v 100% recyklovateľnom obale.

„Slovenský, ale aj český trh sa radí medzi najmenšie rastlinné trhy v Európe. Preto vidíme veľký potenciál túto kategóriu naďalej rozvíjať,“ dodáva Horníková. Spoločnosť Danone vo svojom portfóliu kombinuje (a aj naďalej bude kombinovať) ako tradičnejšie produkty živočíšneho pôvodu, tak výrobky založené na rastlinnej báze.

Výrobca okrem použitia recyklovateľného obalu sa rozhodol na obaly noviniek uviesť aj nutričné označovanie NutriScore, ktorým chce spotrebiteľom zjednodušiť orientáciu v rámci správnej výživy.