Jogurt je kyslomliečny výrobok, ktorý vzniká procesom fermentácie. Tá spočíva v zahriatí mlieka za pridania jogurtových kultúr – Streptococcus thermophilus a Lactobacillus bulgaricus. Produkty Danone sú navyše obohatené na vlastné jogurtové kultúry, ktoré plnia vlastné zdravotné benefity.
Danone v súčasnosti vlastní najrozsiahlejšiu zbierku fermentačných baktérií na svete,
v ktorej sa nachádza 4 500 mliečnych kultúr. Vďaka dlhoročnému výskumu sme naše výrobky dokázali obohatiť o probiotické baktérie:
Produkty značky Activia obsahujú bifidobaktérie Bifidus Actiregularis® s označením CNCM I-2494. Produktová rada Actimel obsahuje baktérie zo skupiny lactobacilov L. casei
Danone s označením CNCM I-1518. Sú to jedny z najodolnejších baktérií. Tieto probiotiká prežijú prechod tráviacim traktom a vďaka tomu majú priaznivý účinok na organizmus.