Banánovo-pohánkové lievance

Budete potrebovať
Na lievance:
200ml Alpro bieleho s kokosom
100 -150ml Alpro kokosového nápoja
250g pohánkovej múky
1 veľký zrelý banán
1 lyžičku prášku do pečiva
Štipku soli
1 lyžicu kokosového oleja
Na ozdobu:
12 lyžíc Alpro bieleho s kokosem
8 lyžíc semienok granátového jablka
4 lyžice chia semienok
Postup
1. Prečo čakať na medzinárodný deň lievancov, keď ho môžete mať každý deň! Zmiešajte pohánkovú múku, soľ a prášok do pečiva. V druhej miske rozpučte banán s Alpro bielym s kokosom a kokosovým nápojom.
2. Smiešajte suchú a mokrú časť a vytvorte jemné cesto bez hrudiek. Ak je príliš husté, pridajte ďalšiu kvapku kokosového nápoja.
3. Rozohrejte na strednom plameni kokosový olej. Pridajte tri lyžice cesta a smažte 3-4 minúty, otočte a smažte ďalšie 2 minúty. Pokračujte kým máte cesto.
4. Podávejte s Alpro bielym s kokosom, granátovým jablkom a chia semienkami. Ideálne ako raňajky, dezert alebo desiata. Rastlinné potešenie kedy sa vám zachce!
Poznámka
Uistite sa, že váš prášok na pečenie neobsahuje lepok.