Budete potrebovať
50cl Alpro sójového nápoja vanilkového200g instantných ovsených vločiek
60 g trstinového cukru
60g horkej čokolády (na kúsky)
4 polievkové lyžice arašidového masla
Pár kvapiek vanilkového extraktu
Štipku soli
Postup
1Predhrejte rúru na 180°C a vyložte menšiu tortovú formu papierom na pečenie.
2
Zmiešajte všetky ingrediencie a zamiešajte pekne do hladka - áno, je to naozaj tak ľahké!
3
Hladkú zmes nalejte do formy a pečte 35 minút.
4
Nechajte vychladnúť, potom môžete krájať. Podávajte v izbovej teplote s čerstvým ovocím a rastlinnú alternatívu k šľahačke. Voilá - dezert! Alebo skvelý zákusok ku káve.
Poznámka
Skontrolujte si pred platením, že si naozaj kupujete bezgluténové vločky!Použite fondánovú čokoládu (>75% kakaa), obsahuje zanedbateľnú stopu mlieka a použite tiež arašidové maslo.