Dip (omáčka k namáčaniu) s artičokmi a citrónom

Budete potrebovať
2 tégliky bieleho jogurtu s obsahom tuku 0%
250 g naložených srdiečok artičok
50 g strúhaného parmezánu
Kôra a šťava z 1 citróna
1 malá červená paprika
Soľ a korenie
2 polievkové lyžice olivového oleja
Postup
1. V mixéri zmiešajte jogurty, vysušené srdiečka artičok, parmezán, kôru a šťavu z citróna až do vytvorenia jemnej konzistencie.
2. Nasekajte najemno papriku, z ktorej ste odstránili semená. Osoľte a okoreňte. Potom na takto pripravenú papriku nalejte pramienok olivového oleja.
3. Pred podávaním posypeme jogurtovú zmes na jemno nasekanou paprikou.
Poznámka
Dip podávajte s chlebom pita alebo crackermi.