Lasagne s japonskou tekvicou

Budete potrebovať
800 g japonskej tekvice
1 cibuľa
2 polievkové lyžice olivového oleja
10 plátov lasagní
Soľ
500 g netučného tvarohu
Strúhaný muškátový oriešok
80 g strúhaneho parmezánu
Maslo na vymazanie pekáča
Postup
1. Umyte japonskú tekvicu a nakrájajte ju na väčšie kúsky. Olúpte a nasekajte cibuľu. Nechajte ju speniť na olivovom oleji, potom pridajte kúsky japonskej tekvice a 50 cl vody. Nechajte dusiť 15 minút až do zmäknutia.
2. Do väčšieho množstva osolenej vody dajte na 2 minúty predvariť pláty lasagní a postupne ich ukladajte na utierku.
3. Predhrejte trúbu na 180 ° C. Dajte do misky tvaroh a zmiešajte ho s muškátovým orieškom a parmezánom.
4. Vymažte pekáč maslom a položte 1 vrstvu plátov lasagní. Urobte 1 vrstvu z pripravenej japonskej tekvice, prikryte ju cestovinou a potom urobte ďalšiu vrstvu z japonskej tekvice, ktorú prikryjete poslednou vrstvou cestoviny. Vložte do trúby na 30 minút. Po upečení hneď podávajte.
Poznámka
Vyskúšajte tento recept s iným druhom tekvice. Výborná je napríklad maslová tekvica (Butternut) vďaka svojej jemnej chuti po gaštanoch.