Zemiaková pochúťka s bielou omáčkou

Budete potrebovať
600 g tvrdších zemiakov, odroda Charlotte
5 šalotiek
1 zväzok pažítky
1 zväzok petržlenovej vňate
500 g netučného tvarohu
Soľ a korenie
1 prelisovaný strúčik cesnaku
Postup
1. Umyte zemiaky a v šupke ich nechajte variť v pare po dobu 25 minút (podľa veľkosti zemiakov; či sú uvarené, zistíte vtlačením špičky noža).
2. Olúpte šalotky a nakrájajte ich na tenké plátky. Nasekajte pažítku a petržlenovú vňať a pridajte ich so šalotkou a cesnakom k tvarohu. Zmiešajte, osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
3. Takto pripravenú zmes dajte do hlbokej misky a podávajte s ešte teplými zemiakmi.
Poznámka
V zime nezabúdajte na koreňovú zeleninu (paštrnák, topinambur, zeler), ktorou môžete nahradiť zemiaky.