Budete potrebovať
150 g merlíku chilského (quinoa)5 cl olivového oleja
120 g rukoly
3 strúčiky cesnaku
40 g parmezánu
120 g píniových orieškov
1 zväzok pažítky
300 g netučného tvarohu
Postup
1. Nasypte merlík čílsky (quinoa) do hrnca s 20 cl studenej vody a uveďte do prudkého varu. Potom znížte teplotu a nechajte cca 20 minút variť, než sa voda vyparí. Vypnite platničku a nalejte 2 polievkové lyžice olivového oleja; občas zamiešajte, kým quinoa nevychladne.2. Medzitým pripravte pesto z rukoly: rozmixujte umytú rukolu, strúčiky olúpaného cesnaku, parmezán, zvyšok olivového oleja a píniové oriešky. Ďalej nakrájajte na jemno pažítku a vmiešajte ju do tvarohu.
3. Do pohárov dajte 1 vrstvu quinoa, 1 vrstvu tvarohu s bylinkami a potom ozdobte 1 lyžicou pesta z rukoly. Nechajte 30 minút odležať a podávajte.