Budete potrebovať
200 g mrkvy200 g póru
200 g fazuľových strukov
200 g hrášku
200 g netučného tvarohu
200 g dusenej diétnej šunky
50 g strúhanky
100 g múky
70 g masla
Soľ a korenie
Postup
1. Umyte a olúpajte mrkev, opláchnite fazuľové struky, hrášok a pór. Mrkvu, pór a fazuľové struky nakrájame na rezance.2. V hrnci uveďte do varu väčšie množstvo osolenej vody, v ktorej zeleninu 3 minúty blanšírujete. Potom ju nechajte odkvapkať a rozložte ju na dno formy na pečenie. Nakrájajte šunku na tenké prúžky a primiešajte ju do tvarohu. Túto zmes pridajte na zeleninu.
3. Zmiešajte maslo, múku a strúhanku tak, aby ste vytvorili posýpku, ktorou pokryjete pripravenú zeleninu a šunkovú zmes. Vložte na 30 minút do trúby. Podávajte hneď po upečení.