Jarní crumble (slaný drobenkový koláč)

Budete potrebovať
200 g mrkvy
200 g póru
200 g fazuľových strukov
200 g hrášku
200 g netučného tvarohu
200 g dusenej diétnej šunky
50 g strúhanky
100 g múky
70 g masla
Soľ a korenie
Postup
1. Umyte a olúpajte mrkev, opláchnite fazuľové struky, hrášok a pór. Mrkvu, pór a fazuľové struky nakrájame na rezance.
2. V hrnci uveďte do varu väčšie množstvo osolenej vody, v ktorej zeleninu 3 minúty blanšírujete. Potom ju nechajte odkvapkať a rozložte ju na dno formy na pečenie. Nakrájajte šunku na tenké prúžky a primiešajte ju do tvarohu. Túto zmes pridajte na zeleninu.
3. Zmiešajte maslo, múku a strúhanku tak, aby ste vytvorili posýpku, ktorou pokryjete pripravenú zeleninu a šunkovú zmes. Vložte na 30 minút do trúby. Podávajte hneď po upečení.
Poznámka
Tento recept môžete podľa vlastnej chuti upraviť použitím vami obľúbenej zeleniny. Dbajte len na to, aby všetky kúsky nakrájanej zeleniny mali rovnakú veľkosť, čo zaistí ich rovnomerné tepelné spracovanie.