Ľahký quiche (slaný koláč) s bylinkami a hubami

Budete potrebovať
300 g zmesi mrazených húb
2 polievkové lyžice olivového oleja
1 zväzok petržlenovej vňate
1 strúčik cesnaku
1 balenie lístkového cesta
3 vajcia
2 tégliky bieleho jogurtu s obsahom tuku 0%
Soľ, korenie
Postup
1. Predhrejte trúbu na 180 ° C. Na panvici nechajte na olivovom oleji osmažiť mrazené huby po dobu 5 minút. Umyte a nasekajte petržlenovú vňať a pridajte ju k hubám. Olúpte a vylisujte cesnak a vmiešajte ho do panvice. Nechajte podusiť niekoľko minút.
2. Formu s pergamenovým papierom vyložte plátom lístkového cesta, ktoré prepichajte vidličkou. V mise rozšľahajte vajcia a jogurty, potom osoľte a okoreňte.
3. Rozložte huby na cesto a zalejte zmesou z vajec a jogurtov.
4. Vložte do trúby na 35 minút. Po upečení hneď podávajte.
Poznámka
Tento koláč môžete dať ako prílohu! Odporúčame ho podávať so šalátom a s horčicovým dresingom.