Vegánsky vanilkový chlebíček

Budete potrebovať
250g samokypriacej múky
70g vanilkového cukru
190ml Alpro sójového nápoja original
75ml slnečnicového/olivového oleja
40ml vriacej vody
1 vanilkový lusk alebo 1 čajovú lyžičku vanilkovej esencie
3 polievkové lyžice plátkovaných mandlí
Štipku soli
Postup
1. Jednoduchá buchta, ktorú pripravíte prekvapivo ľahko v pár krokoch. Predhrejte si rúru na 180°C a vymažte olejom menšiu tortovú formu o priemere okolo 20 cm.
2. Vo väčšej mise zmiešajte múku, vanilkový cukor, obsah vanilkového lusku (alebo esenciu) a štipku soli. Pridajte sójový nápoj, olej a horúcu vodu. Všetko starostlivo zamiešajte do hladka.
3. Zmes nalejte do formy, zasypte plátkami mandlí a pečte 40-45 minút do zlatavo hnedej farby. či je cesto hotové skontrolujete pomocou špajdle - ak ju z chlebíčka vytiahnete čistú, je cesto hotové.
4. Nechajte vychladnúť (aj keď vieme, že je ťažké odolať a do chlebíka sa hneď nepustiť). Perfektné ku káve alebo čaju, prípadne ako dezert s čerstvým ovocím a rastlinnou alternatívou k šľahačke.
Poznámka
Pripravte si bezgluténovú verziu! Stačí použiť bezgluténovú múku.