Šošovicová polievka

Budete potrebovať
1 cibuľa
2 polievkové lyžice olivového oleja
150 g červenej šošovice
Soľ a korenie
2 tégliky bieleho jogurtu s obsahom tuku 0%
6 vajec
Pažítka
Postup
1. Olúpte a najemno nakrájajte cibuľu. Pri stredne vysokej teplote ju osmažte na olivovom oleji, za stáleho miešania varećkou k nej pridajte šošovicu a potom prilejte 75 cl vody. Na miernom ohni 30 minút povarte.
2. Túto zmes najemno rozmixujte. Osoľte, okoreňte a pridajte 2 jogurty.
3. Uveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci. Rozbite jedno vajce a nechajte ho skĺznuť do vody, kde ho 3 minúty mierne povarte. Toto "stratené" vajce pomocou naberačky vyberte z vody a položte ho na tanier. Rovnaký postup zopakujte pre všetky ostatné vajcia.
4. Nalejte polievku do hlbokých tanierov a hore položte 1 stratené vajce. Ozdobte pažítkou.
Poznámka
Aby sa vám podarilo urobiť stratené vajcia, vytvorte prudkým otáčaním držadla varešky vo vriacej vode vír, do ktorého necháte skĺznuť vajcia.