Zapekané vajcia s paradajkami

Budete potrebovať
2 polievkové lyžice olivového oleja
6 vajec
2 tégliky bieleho jogurtu s obsahom tuku 0%
2 pekné paradajky
6 čiernych olív
6 zelených olív
6 vetvičiek tymiánu
Soľ a korenie
Postup
1. Predhrejte trúbu na 180 ° C a vložte do nej pekáč naplnený do dvoch tretín vodou.
2. Pomocou pierka vymažte olivovým olejom zapekacie misky. Do každej zapekacej misky rozbite vajcia, potom pridajte 1 polievkovú lyžicu jogurtu.
3. Umyte paradajky a nakrájajte ich na kúsky. Odstráňte z olív kôstky a olivy nakrájajte na malé kúsky. Takto pripravené paradajky, olivy a tiež vetvičky tymiánu rozdeľte do zapekacích misiek.
4. Osoľte, okoreňte a vložte do trúby s vodným kúpeľom na 7 minút.
Poznámka
So šalátom z listov špenátu je to rýchla a kompletná večera, prípadne špecialitu použite ako prílohu.