Maki (rolky) zo zeleniny

Budete potrebovať
2 mrkvy
2 cukety
200 g netučného tvarohu
30 g TARAMA (tarama = špecialita gréckej a tureckej kuchyne pripravovaná z ikier)
1 zväzok pažítky
Soľ a korenie
5 g želatinovej prísady (agar-agar)
Postup
1. Umyte mrkvy a očistite ich. Umyte cukety a odstráňte oba konce. Pomocou škrabky vytvorte zeleninové pásiky.
2. Rozdeľte tvaroh na dve časti. V miske zmiešajte TARAMA a polovicu tvarohu. V inej miske zmiešajte druhú polovicu tvarohu s nasekanou pažítkou. Osoľte a okoreňte (iba misku s pažítkou).
3. V kastróliku nechajte na miernom ohni rozpustiť agar-agar v 10 cl vody. Nalejte polovicu do jednej a polovicu do druhej misky. Zmiešajte a nechajte vychladnúť.
4. Keď obidve pripravené zmesi začnú hustnúť, klaďte ich po jednej polievkovej lyžici na každý základ zo zeleninových pásikov a potom tieto pásiky zrolujte a vytvorte maki (rolky). Postup opakujte až do spotrebovania ingrediencií.
5. Pred podávaním uložte na 2 hodiny do chladu.
Poznámka
Pre zmenu skúste tento recept pripraviť s červenou repou alebo uhorkou.